Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Download onze Brochure gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Uw gevel heeft veel te verduren. Het weerbarstige Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat de gevels van uw woning veel te verduren hebben. Regen, wind, sneeuw, hagel, warmte afgewisseld door kou en vorst, het continue wisselende weer zijn een aanslag op uw gevel en uw voegwerk. Zeker als de gevel slecht onderhouden is of achterstallig onderhoud heeft dan kan dit leiden tot doorslaan van muren, schimmel en de hiermee gepaard gaande lekkages en andere ongemakken.

Voegwerk

Op een gegeven moment is het voegwerk zo aangetast dat het op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Ook door vorstschade gaat de kwaliteit van de gevel achteruit. Vertoont uw gevel ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg, mos vorming, vocht doorslag en scheuren? Dan is het renoveren van het voegwerk de enige oplossing.

Impregneren

Door een gevel te impregneren kan een aantal problemen worden voorkomen. Een aantal bekende problemen zijn: schimmeloverlast aan de binnenzijde door het doorslaan van de gevel. Witte vlekken door zoutuitslag. Vorstschade, door de poreusheid kan de gevel meer water opnemen en het bevroren water zet maar liefst 10% uit. Met als gevolg: Afschilveren van de steen en barsten in steen. Verminderde isolatiewaarde van de gevel. Alg en mos vorming. Na het reinigen, (doordat de natuurlijke patineerlaag, altijd wordt aangetast door reinigen) word normaal gesproken de gevel altijd eerder vervuild als voorheen. Het is dus van groot belang om een gevel te impregneren. De gevel zal dan geen water meer opnemen. Hierdoor heeft vuil dat in het water zit dus ook minder kans zich te hechten. Het spoelt met water mee de gevel af. Omdat de gevel droog blijft. Zal deze een grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. Dit kan een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg hebben. De gevel is na het impregneren eenvoudig te reinigen. Ook bij nieuwbouw is het aan te bevelen om de gevel te impregneren. Ook hier geldt dat de gevel schoner blijft en zoutuitslag wordt voorkomen. Zoutuitslag is de grote plaag voor veel nieuwbouw. Doordat de gevel teveel water op kan nemen worden de zouten uit de bakstenen en het voegwerk gedrukt. Door impregneren krijgt water hier de kans niet toe omdat het niet in de gevel kan dringen.